Juridisch Advies

Heb ik nu echt juridisch advies nodig?
Het arbeidsrecht is voor velen onbekend terrein. Waarschijnlijk hebt u nog nooit een juridische hulp nodig gehad en al helemaal de rechtszaal nog nooit van binnen gezien.

Wij begrijpen dat het moeten inschakelen van juridische hulp, vanwege een probleem met of op het werk, voor u best spannend is. MeijerHRM heeft een directe en informele benaderingswijze.

Werkwijze en tarieven MeijerHRM

Het eerste –gratis- adviesgesprek kan zowel telefonisch als op kantoor plaatsvinden. U bespreekt met ons wat wij voor u kunnen betekenen. Als MeijerHRM en Advies u daarna juridisch gaat bijstaan, brengen wij wellicht kosten in rekening. Wij zullen altijd met u overleggen hoe wij omgaan met de eigen bijdrage voor uzelf en de overige kosten verhalen wij op de werkgever.
Zo blijft onze dienstverlening betaalbaar voor u.

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Juridische specialisaties van MeijerHRM zijn:

 • Arbeidsrecht, ontslagrecht
 • Arbeidsovereenkomstrecht
 • Check en onderhandelen beëindigingsovereenkomst (vaststellingsovereenkomst)
 • Transitievergoeding en ontslagvergoeding
 • Procederen kantonrechter
 • Wet Werk en Zekerheid
 • Ontslag op staande voet

Voor werknemers

Werkwijze arbeidsjurist

Het eerste advies van ons is gratis en vrijblijvend. Bel 06 – 1831 0427 of mail naar info@meijerhrm.nl en vraag direct advies. Na het eerste advies van onze arbeidsjurist besluit u zelf of u met ons verder gaat.

Ontslag – een ingrijpende gebeurtenis.

Er hangt u ontslag boven het hoofd, dat heeft direct gevolgen voor uzelf en uw privéleven. U komt in een onzekere periode terecht, waarin het nog onduidelijk is hoe uw ontslag wordt geregeld en of u aanspraak maakt op een WW-uitkering. Bovendien is het nog onduidelijk of u aanspraak kunt maken op een ontslagvergoeding.

Ontslag hoe werkt dat?

Heeft u te maken met een (dreigend) ontslag? Dan is het belangrijk om te weten dat uw werkgever u niet zomaar kan ontslaan. Uw werkgever zal ten eerste een goede ontslagreden moeten hebben. Heeft, of denkt uw werkgever een ontslagreden te hebben dan zal hij een ontslagprocedure moeten starten om u daadwerkelijk te kunnen ontslaan.

Beëindiging met wederzijds goedvinden.

Vaak zal uw werkgever proberen om een ontslagprocedure te voorkomen. Uw werkgever wil het dienstverband dan met wederzijds goedvinden beëindigen. Dit doet uw werkgever door u een ontslagvoorstel, beëindigingsovereenkomst of een vaststellingsovereenkomst aan te bieden. Ook kan de werkgever u vragen om schriftelijk instemming te verlenen aan het ontslag.

Uw werkgever zal u flink onder druk zetten om akkoord te gaan met uw ontslag. Ga daarom nooit direct akkoord! Uw werkgever moet u de tijd gunnen om juridisch advies in te winnen. Maak van deze tijd gebruik en laat u vrijblijvend door onze arbeidsrechtjuristen adviseren.

Heeft u een ontslagvoorstel, beëindigingsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst, verzoek om instemming of ontslagbrief ontvangen?
Neem contact met ons op voor een gratis ontslagcheck.

De hoogte en berekening van een transitievergoeding.

De transitievergoeding wordt berekend door het maandsalaris en de duur van de arbeidsovereenkomst:

 • Een derde van het maandsalaris per dienstjaar voor de eerste tien dienstjaren
 • De helft van het maandsalaris per dienstjaar na het tiende dienstjaar

Let op: dit geldt voor de transitievergoeding van 2019. Vanaf 2020 wordt de transitievergoeding lager. Wij kunnen een berekening voor u maken wat de transitievergoeding met ingang van 2020  voor u betekent.

Waarom juridisch advies van MeijerHRM?

 • Geen advocaat nodig voor procedure
 • Geen onnodige hoge kosten
 • Gratis eerste scan, kan ook telefonisch!
 • Binnen 24 uur antwoord op uw vragen
 • Laagdrempelig

Vaste en heldere prijzen.

Wij bieden een aantal juridische diensten tegen van te voren vastgestelde prijzen. U weet precies waar u aan toe bent! We hebben een aantal prijzen voor u op een rijtje gezet. Heeft u hier vragen over, neemt u dan telefonisch contact met ons op.
Wij kunnen in sommige gevallen, na bestudering van uw dossier toch een vaste prijsafspraak maken.

MeijerHRM werkt alleen maar met ervaren juridische professionals. Wij rekenen voor alle zaken         € 85,- per uur.  Het eerste adviesgesprek is altijd gratis!

ALGEMENE ZAKEN  
Scan van casus/documenten Gratis
Toets haalbaarheid van uw zaak Gratis
ARBEIDSRECHTELIJK ZAKEN  
Arbeidsovereenkomst check (werknemer) Gratis
Vaststelling/Beëindigingsovereenkomst check Gratis
Advies en opstellen tegenaanbod Vaststelling/Beëindigingsovereenkomst € 125,-

 

Neem contact met ons op

Hebt u te maken met (dreigend) ontslag of een arbeidsgeschil? Of wilt u een ander probleem aan ons voorleggen? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch of via het contactformulier. Wij reageren zo snel mogelijk, ook tijdens avonduren en in het weekend.

Onze arbeidsrechtspecialist

FOTO

Voor werkgevers

Een jurist die naast u staat.

Wij adviseren en ondersteunen u en uw onderneming bij arbeidsrechtzaken. Denk bij ‘’goed werkgeverschap’’ aan goede oplossingen op het gebied van verzuim, ontslagzaken, dossier opbouw en transitievergoedingen. De kosten kunnen enorm oplopen wanneer er een geschil optreedt of wanneer (gedwongen) ontslag noodzakelijk is. Wij behandelen talloze zaken op het gebied van arbeidsrecht en zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht. Bovendien hanteren wij lagere tarieven dan als u een advocaat om juridische bijstand vraagt. De eerste scan van de casus is helemaal gratis!

Waarom juridisch advies van MeijerHRM?

 • Geen advocaat nodig voor procedure
 • Profiteer van fors lagere tarieven dan advocatuur
 • Gratis eerste scan, kan ook telefonisch!
 • Binnen 24 uur duidelijk standpunt
 • Treedt op voor werkgevers in het MKB

Vaste en heldere prijzen.

Wij bieden een aantal juridische diensten tegen van te voren vastgestelde prijzen. U weet precies waar u aan toe bent! We hebben een aantal prijzen voor u op een rijtje gezet. Heeft u hier vragen over, neemt u dan telefonisch contact met ons op.
Wij kunnen in sommige gevallen, na bestudering van uw casus toch een vaste prijsafspraak maken.

MeijerHRM werkt alleen maar met ervaren juridische professionals. Wij rekenen voor alle zaken         € 125,- per uur.  Wanneer u gebruikt maakt van ons Adviespakket dan ontvangt u een korting op ons uurtarief van € 25,- . Daarnaast is een aantal producten nog voordeliger, of zelfs gratis.
Het eerste adviesgesprek is altijd gratis!

ALGEMENE ZAKEN Met Adviespakket  Zonder Adviespakket
Scan van casus/documenten Gratis Gratis
Toets haalbaarheid van uw zaak Gratis € 250,-
Opstellen contract (eenvoudig) € 150,- € 250,-
ARBEIDSRECHTELIJK ZAKEN    
Arbeidsovereenkomst opstellen (werknemer) € 250,- € 395,-
Ontslag op staande voet (advies) € 175,- € 250,-
Vaststelling/Beëindigingsovereenkomst opstellen € 375,- € 495,-
Ontslagaanvraag UWV opstellen € 1.250,- € 1.495,-

 

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van arbeidsrecht of wilt u meer informatie over ons Adviespakket? Neem dan vrijblijvend contact op met onze jurist.

U kunt ook ons contactformulier gebruiken.